Home Apple iOS Facebook uništava bateriju vašeg iPhonea, evo što vam je činiti

Facebook uništava bateriju vašeg iPhonea, evo što vam je činiti

Nije rijetkost da se naleti na novija iskustva korisnika iPhonea u kojima se tvrdi da je baterija na tim uređajima očajno loša. Pogleda li se njen kapacitet u odnosu na konkurentne uređaje, laici bi mogli reći da je upravo to i razlog. Ipak, jedan komadić softvera je zaslužan za najgori dio priče – Facebook.

Bivši Apple Genius (radnik podrške) se uhvatio u koštac s naizgled nerješivim problemom kratkog trajanja baterije na iPhone uređajima. Dok je radio kao iOS tehničar i Genius, navodi kako je godine posvetio pronalasku mogućih problema skupljajući informacije. S dolaskom verzije iOS 7.1 stvari su se trebale popraviti, no čini se kako u pitanju nije problem unutar mobilnog operativnog sustava.

Ukratko, pronašao je da je osnovni krivac Facebook aplikacija – posebno ako je korisnik ostavio Location Services i Background App Refresh aktiviranima. ComputerWorld špekulira kako je posrijedi želja Facebooka da održi ‘vlastitu VoIP mrežu’, a sve kako bi postali ‘veći od društvene mreže’. To je navodno razlog iza kojeg Facebook konstantno radi u pozadini – i ubija bateriju.

Tijekom testiranja kojeg je Genius napravio, Facebook je redovito iskakao na listi najintenzivnijih procesa po pitanju zauzeća memorije i procesora – iako se nije koristio. Nakon što se deaktivirao Location Services i Background App Refresh za Facebook, stvari su se vratile u normalu, a uređaj postao ponovno upotrebljiv.

Na blogu je bivši Genius odlučio podijeliti svoje iskustvo i šaku savjeta kojima bi se stvari na iPhoneima trebale poboljšati, a zanimljivost je svakako da se ne preporučuje gašenje aplikacija u multitasking sučelju. ‘Konstantno učitavanje i uklanjanje iz radne memorije uređaja će trošiti više baterije nego li da ostavite stvar samom operativnom sustavu’, navodi se na blogu.

Izvor gadgeterija.net