Home Aplikacije Poboljšan Facebook za Android

Poboljšan Facebook za Android

Facebook svakodnevno radi kako bi poboljšao svoju Android aplikaciju. Danas je ova kompanija predstavila nadogradnju za svoju Facebook aplikaciju, koja nam donosi neke zanimljive nove dodatke.

Prva novost je mogućnost da podijelite (share) sadržaj na više mjesta, a ne samo na vašoj vremenskoj liniji. Sada možete jednostavno da podijelite sadržaj na zid Vašeg prijatelja ili na zid stranice koju ste lajkovali.

Druga i najzanimljiva je mogućnost jeste slanje glasovnih poruka. Ovo i nije neka novost što se tiče samog Facebooka, jer je ta opcija već postojala za Facebook Messenger, ali je svakako novost za glavnu Facebook aplikaciju. Izgleda da je Facebook testirao ovu opciju kod Facebook Messenger-a i sada je konačno odlučio učiniti dostupnim svima.

Faceboko Android app
Glasovne poruke

Treća novina jeste bolje, brže učitavanje i pregledanje slika. Iz Facebook-a tvrde da će Vam se slike znatno brže učitavati, ali naravno kada se radi o Androidu to može zavisit i od kvaliteta Vašeg uređaja kao i verzije operativnog sistema koji koristite.

Aplikaciju možete preuzeti i li ažuriarti sa Google Play: Facebook.