Home Aplikacije Firefox Focus aplikacija dobila nove opcije

Firefox Focus aplikacija dobila nove opcije

Mozilla je objavila ažuriranje za Android i iOS verzije Firefox Focusa, koji predstavlja kompanijin browser orijentisan na privatnost podataka. Android aplikacija sada ima Enhanced Tracking Protection, funkciju koja omogućava korisnicima da izaberu sa kojim sajtovima žele da dele podatke. Kada je iOS verzija u pitanju, sada je podržana sugerisana pretraga.

Enhanced Tracking Protection funkcija je prvi put predstavljena u oktobru, uz Firefox 63. Funkcija korisnicima daje značajno veću kontrolu nad time kako se njihove onlajn aktivnosti prate. ETP omogućava korisnicima da izaberu blokiranje svih kolačića (cookies) na sajtu, svih eksternih kolačića ili trekera koji prate korisnikove navike tokom pretrage. Funkcija ne samo da ubrzava internet iskustvo već i donosi potrebnu privatnost tokom pretrage.

Firefox Focus za Android sada ima i zaštitu za Google Safe Browsing servis, koji korisnike sprečava da naiđu na sumnjive sajtove tako što obezbeđujuju upozorenja u browseru kada se usmerava ka označenom URL-u. Za iOS korisnike, ažuriranje dodaje mogućnost deljenja onoga što se kuca sa pretraživačem i dobijanja preporuka u odnosu na upit.

               

(benchmark)