Home Igre Fortnite stiže direktno na Android a ne preko Google Play Store-a

Fortnite stiže direktno na Android a ne preko Google Play Store-a

Fortnite je igra koja ima ogromnu popularnost, a jedna od velikih nepoznanica je bila kada će igra dobiti svoju Androd verziju. Nakon što su se pojavile glasine da će Fortnite biti ekskluziva za Samsung Galaxy Note 9 tokom prva četiri meseca, sada imamo i više detalja o Android verziji igre.

Epic Games je istakao da Fortnite neće biti objavljen preko Google Play Store-a. Umesto ovoga, igra će biti direktno distribuirana na Android platformu, preko Epic Games sajta i Fortnite installera.

Kompanija ističe da postoje dva glavna razloga za ovakav potez: prvo je da bi se održao direktan odnos sa korisnicima, a drugo je kako bi se izbegla povizija od 30% koliko Google uzima za Play Store kupovinu.

Epic Games bi, prema svemu sudeći, izbegao i objavu igre preko Apple App Store-a da je za ovo postojala mogućnost jer kompanija i za iOS mora da plaća 30% provizije. Razlika je u tome što Apple ne dozvoljava aplikacije sa strane i sve mora da ide preko App Store-a, dok Android omogućava ovo i otvara opciju da Fortnite bude distribuiran preko installer APK-a.

Loša strana ovakve distribucije igre za Android jeste da ćemo najverovatnije videti veliki broj crackovanih verzija Fortnite-a, koji sa sobom mogu da donesu malware i druge nepoželjne sadržaje.

(benchmark)