Home Apple iOS Fotografije prednjih panela ovogodišnjih iPhone uređaja

Fotografije prednjih panela ovogodišnjih iPhone uređaja

Pojavila se nova nova fotografija, koja prikazuje displej panele sva tri dolazeća iPhone modela. Benjamin Geskin, dojavljivač informacija iz Apple ekosistema, podelio je fotografiju na Twitteru, na kojoj tri displej panela sugerišu da Apple donosi tanje okvire i na model iz nižeg segmenta.

Fotografija prikazuje tri panela: od 5.8 inča, 6.1 inč i 6.5 inča. Očekuje se da će 6.1-inčni model biti ovogodišnji Apple-ov model sa nižom cenom, a raniji izveštaji su sugerisali da će koštati oko 700 dolara. Nudiće opciju prepoznavanja lica i druge funkcije. Kako bi smanjio troškove, Apple na ovaj model neće implementirati OLED panel i sistem sa dve kamere.

Objava jeftinijeg iPhone modela bi mogla korisnicima omogućiti pristup velikom displeju i Face ID funkcijama po mnogo pristupačnijoj ceni, a sve uz dizajn koji je sličniji iPhone 7 modelu. Telefon bi mogao stići i u nekoliko različitih boja, koje uključuju sivu, belu, plavu i narandžastu.

Ono što još uvek nije jasno, jeste kako će ekran izgledati bez OLED panela koji će imati ostala dva skuplja modela, a koji omogućavaju da se izrez stopi sa ekranom isključivanjem individualnih piksela. Sugeriše se da će 6.1-inčni iPhone imati okvire debljine 5mm, u poređenju sa 4mm na 6.5-inčnom modelu.

Više detalja ćemo znati na jesen, kada se očekuje objava nove Apple iPhone linije telefona.

(benchmark)