Home Apple iOS Foxconn sprema početak proizvodnje ovogodišnjeg iPhone u Indiji

Foxconn sprema početak proizvodnje ovogodišnjeg iPhone u Indiji

Terry Gou, CEO kompanije Foxconn, je potvrdio da će kompanija pokrenuti svoje proizvodne linije za iPhone u Indiji, ali nije poznatoi koji modeli će biti proizvođeni u ovom postrojenju.

Foxconn je potvrdio da je svoju proizvodnu liniju izmestio u Indiju, a nije poznato kako će ovo uticati na kompanijine resurse u Kini. Pre nekoliko dana su se pojavile informacije da će iPhone X biti najnoviji model koji će Foxconn proizvoditi u Indiji.

Ističe se da je za Foxconn tržište Kine previše razuđeno, te da radna snaga košta tri puta više od onoga u Indiji. Takođe, Indija je trenutno veoma popularno tržište za proizvođače telefona i nudi dosta potencijala za razvoj regije.

Pored ovoga, pojavila se i vest da će kompanija TSMC preći na 7nm EUV proces proizvodnje za novi A13 čipset za iPhone. Novi proces proizvodnje, potencijalno će omogućiti precizniju proizvodnju čipova i složeniji dizajn.

HiSilicon Kirin 985 čipset će prvi implementirati upotrebu N7+ procesa proizvodnje, a nakon njega Apple A13 dobija alternativnu formu N7+ procesa, koja nosi naziv N7 Pro. Za sada nema informacija o tome koje su konkretne razlike između N7 Pro i N7+, ali se očekuje da će masovna proizvodnja biti spremna tokom drugog tromesečja.

(benchmark)