Home Aplikacije Gboard aplikacija napokon dostupna i Android korisnicima

Gboard aplikacija napokon dostupna i Android korisnicima

212
0
SHARE

Ranije ove godine, Google je iOS korisnicima predstavio novu aplikaciju po imenu Gboard, tačnije tastaturu koja je omogućavala korisnicima da vrše pretragu iz same tastature bez potrebe za otvaranjem posebne aplikacije. Nakon nekoliko mjeseci čekanja, čini se da je kompanija odlučila da (napokon) predstavi ovu aplikaciju i za Android platformu.

Zvanični linkovi za preuzimanje sa Google Play prodavnice aplikacija još uvijek nisu dostupni, međutim instalacijski APK fajl je tu i spreman je za preuzimanje sa linka koji ćemo navesti na kraju članka. Instalacija ove aplikacije mijenja ime Google Tastature u Gboard, no sigurni smo da većini korisnika to neće smetati s obzirom da nova tastatura dolazi sa nekoliko novih opcija koje će se sigurno svima dopasti. Osim promjene imena same aplikacije, druge promjene dolaze u vidu mogućnosti dodavanja reda tipki sa brojevima iznad tastature, te mogućnost pretraživanja i slanja raznih emojija i GIF-ova putem aplikacija koje to podržavaju.

Kao što smo ranije naveli, zvanični linkovi za preuzimanje nisu još dostupni, no ako želite isprobati Gboard aplikaciju prije ostalih, APK instalacijski fajl možete preuzeti sa OVOG linka.

(phandroid)