Home Apple iOS Glavni dizajner iPhone telefona smatra da je bolje napraviti lijep telefon, nego...

Glavni dizajner iPhone telefona smatra da je bolje napraviti lijep telefon, nego ugraditi jaču bateriju

Jedna od najvećih boljki gotovo svakog smartphona na tržištu je njegova baterija. Naime većina proizvođača je prihvatila utrku u stanjivanju uređaja, te svaki novi model mora za barem 0,1 milimetar biti tanji od prethodnog.

Kako bi se isto postiglo nerijetko se mora stanjiti i sama baterija. Ponekad se to da kompenzirati proširenjem iste, no u većini slučajeva ne. No taj podatak ne zabrinjava previše američku tvrtku Apple, odnosno, njezinog prvog čovjeka dizajnerskog odjela – Jonyja Ivea.

On je tijekom jednog intervjua za Financial Times čak i dao odgovor na pitanje zbog čega uz iPhone ne dolazi jača baterija. Prema njemu – radi težine uređaja, odnosno, Ive smatra kako bi manje korisnika htjelo imati iPhone ako bi isti zbog baterije većeg kapaciteta bio teži, jer bi ga to učinilo manje privlačnim.

Ive je još dodao i to kako korisnici upravo zbog njegove male težine i debljine toliko koriste iPhone, što za posljedicu naravno ima kraće trajanje baterije. U neku ruku prvi čovjek Appleovog dizajnerskog odjela je potvrdio kako je kupcima njihovih proizvoda na prvom mjestu dizajn, pa tek onda performanse.

(bug)