Home Aplikacije Google dodao ‘strikethrough’ i ‘undo/redo’ tastere u Gmail

Google dodao ‘strikethrough’ i ‘undo/redo’ tastere u Gmail

Google je istakao nekoliko poboljšanja za svoj email klijent, koji će se uskoro pojaviti. G Suite Gmail nalozi će dobiti tastere za strikethrough kao i undo/redo. Ovi tasteri će biti dostupni u “compose” prozoru.

Mogućnost dodavanja strikethrough (precrtanog) teksta u email je lep dodatak. Ne postoji jednostavan način da se to uradi sada kada se kreira mail u Gmail-u. Iako se opcija možda neće često koristiti normalnoj korespondenciji, biće od koristi kada želite da označite stavke koje su kompletirane u listi, na primer.

Ukoliko više volite da koristite prečice na desktopu, možda nećete mnogo koristiti undo i redo tastere. Većina desktop korisnika će verovatno koristiti prečice. Ipak, ovo će biti dobar dodatak za one koji ne znaju prečice ili preferiraju rad na ekranu osetljivom na dodir.

Korisnici G Suite Gmail naloga će takođe moći da preuzimaju svoje poruke u .EML formatu. To će omogućiti otvaranje preuzetih poruka u gotovo svim email klijentima. Ove .EML datoteke se takođe mogu slati putem elektronske pošte kao obični attachmenti.

Google će ovu funkciju prvo isporučiti G Suite Gmail nalozima, pre nego što je isporuči regularnim Gmail nalozima. To će se verovatno desiti za nekoliko nedelja.

(benchmark)