Home Ostalo Internet Google donosi virtuelne AR životinje u vaš stan

Google donosi virtuelne AR životinje u vaš stan

Znate li kako možete zabaviti svoje dijete u danima izolacije? Tako što ćete uz pomoć Google dovesti virtuelne životinje u svoj stan.

Otvorite Google Chrome web browser na svom telefonu, otvorite Google.com i u polje za pretraživanje otkucajte naziv neke životinje na engleskom jeziku. Mi smo probali psa (dog), mačku (cat), konja (horse), tigra (tiger) i lava (lion), ali pored navedenih ima još dosta životinja u ponudi.

Skrolujte na dole i pronađite opciju View in 3D, aktivirajte je pa izaberite opciju View in your space. Dozvolite Google Chrome da upotrebljava kameru, okrenite telefon prema ravnoj podlozi i uživajte u druženju sa virtuelnom životinjom u sopstvenom stanu.

Ova opcija nadograđene ili proširene stvarnosti (augmenter reality – AR) radi i na iOS i na Android uređajima, ali moguće je neće funkcionisati na pojedini starijim modelima Android uređaja.

Znate li da nas možete pratiti i putem Viber grupa, Facebook stranica, Instagram profila, YouTube kanala ili Discord servera? Kliknite ovdje i pridružite nam se!