Home Android Aplikacije Google Files aplikacija dobija Safe folder zaštićen PIN-om

Google Files aplikacija dobija Safe folder zaštićen PIN-om

Tokom juna su se pojavile informacije o tome da Google radi na “Safe Folder” funkciji za svoju Files aplikaciju, kako bi se korisnicima omogućilo da sakriju svoje osetljive podatke, dokumente, fotografije i media fajlove. Sada je Google zvanično objavio dostupnost Safe Folder funkcije za Files aplikaciju, ali u beta formi.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Kompanija ističe da, zasnovano na istraživanju sprovedenom nad korisnicima, ljudima je bio potreban način da preko lozinki zaštite dokumente uskladištene na njihovim telefonima kako ih ne bi slučajno izbrisali ili kako im ne bi neko neovlašćeno pristupio. Ovde na scenu stupa Safe Folder, koji omogućava korisnicima da zaključaju svoje fajlove u folder, zaštićen PIN kodom sa četiri znaka. Folder se automatski zaključava kada korisnik izađe iz Files aplikacije, a po ponovnom povratku u aplikaciju tražiće unošenje PIN-a.

YouBox, aplikacija za prikazivanje koncerata uživo

Google je počeo sa isporukom Safe Folder funkcije u beta verziji Files aplikacije za Android uređaje, za sada. Dostupnost funkcije će biti proširena u narednim nedeljama.

(benchmark)