Home Ostalo Google imenovao svog predstavnika za Srbiju

Google imenovao svog predstavnika za Srbiju

Kompanija Google odredila je svog predstavnika u Srbiji koji će biti zadužen za sva pitanja u vezi sa obradom podataka o ličnosti kojima rukovodi, saopštila je danas institucija Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Poklanjamo Balkan Android majice

U saopštenju se navodi da će u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, ta institucija ili druga lica moći da se obrate predstavniku kompanije u cilju obezbedjivanja poštovanja odredbi tog zakona.

To je učinjeno na inicijativu “SHARE fondacije”, a Poverenik je kompaniju “Google” upoznao sa obavezom iz člana 44. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti da, kao rukovalac podataka o ličnosti, odrede u pismenom obliku svog predstavnika u Srbiji.

Nakon toga, 21. maja, “Google” je odredio svog predstavnika i to kancelariju “BDK advokati“, na adresi Bulevar kralja Aleksandra 28, Beograd.

“Poverenik na ovom mestu izražava zahvalnost kompaniji ‘Google’, kao jednoj od najvećih kompanija na svetu, s obzirom da je pokazala svest o obavezi poštovanja vladavine prava i privatnosti svojih korisnika u Srbiji i dala primer svim drugim stranim kompanijama koje ovu obavezu nisu izvršile”, naglašava se u saopštenju.

Znate li da sadržaj našeg portala možete pratiti putem Vibera? Pridružite se našoj AndroidiOS ili Windows grupi. Takođe, da li ste znali da Balkan Android odnedavno ponovo ima Android aplikaciju? Preuzmite je sa ovog linka i nastavite nas kao i do sada redovno pratiti.

(tehnopolis)