Home Aplikacije Google mape naredne sedmice dobijaju nove opcije

Google mape naredne sedmice dobijaju nove opcije

Navigacija i mape na mobilnim telefonima radikalno su nam olakšale vožnju i kretanje u novim mjestima i gradovima, ali s vremenom su za mnoge postali neizbježan alat koji svakodnevno koriste na poznatom teritoriju, na putu do posla i drugih destinacija. Googleove mape prikazuju nam kakvo je stanje na prometnicama, gdje su najveće gužve, imamo informacije o vremenu dolaska autobusa, pa čak i o njihovu potencijalnom kašnjenju i slično.

Google je početkom godine na svojim kartama predstavio neke zanimljive i izuzetno korisne opcije koje su dotad bile rezervisane samo za njihovu aplikaciju Waze. Korisnici pametnih telefona koje pokreće Android tako su dobili mogućnost prijave saobraćajnih nesreća, policijskih nadzornih kamera i saobraćajnih gužvi direktno iz aplikacije. Iz američke kompanije naglašavaju kako je mogućnost prijave saobraćajnih problema jedna od najpopularnijih opcija na Androidima, a ove sedmice objavili su odlične vijesti za sve korisnike njihovih mapa koje koriste iPhone. Iste opcije prijave problema koje su do sada bile rezervisane samo za korisnike Androida uskoro dolaze i na Appleove telefone.

Takođe, za sve vlasnike Androida te iPhonea najavili su mogućnost prijave nove četiri vrste saobraćajnih incidenata o kojima će moći obavijestiti ostale korisnike Googleovih mapa, a to su – radovi na cesti, zatvorene saobraćajne trake, pokvareno vozilo na ulici te objekti na cesti. Ne treba ni napominjati koliko će te informacije pomoći vozačima koji ionako svakodnevno gube mnogo vremena u saobraćajnim gužvama, tako da će im novi izvještaji pomoći da izbjegnu dodatne probleme i na vrijeme promjene rutu kretanja.

Obe nove Googleove opcije, objavili su iz te kompanije, biće globalno dostupne tokom naredne sedmice. A dok ne postanu dostupne, predlažemo vam da instalirate Waze i provjerite zašto ih smatramo najboljom online navigacijom.

(zimo)