Home Aplikacije Google Mape postaju pretrpane beskorisnim opcijama

Google Mape postaju pretrpane beskorisnim opcijama

Google Maps ima novu funkciju za svoju Android aplikaciju, koja korisnicima omogućava da prate mesta kao što su firme ili restorani i da od njih dobijaju vesti i ažuriranja kao što bi to dobijali na Instagramu ili Twitteru.

Ovo svakako ne predstavlja problem ukoliko je nova funkcija nešto što vam je neophodno, ali takođe čini da Google Maps prestaje da liči na servis koji je bio nekada i sve više podseća na popularne aplikacije koje vas zatrpavaju funkcijama koje ne želite. Veliki broj Google Maps korisnika želi jednostavno mape, navigaciju i procenjeno vreme dolaska na destinaciju i to je to.

Kako Mashable primećuje, Google Maps je izuzetno koristan servis ali izgleda da polako gubi viziju i udaljava se od onoga što servis čini korisnim. Samo tokom ove godine, Google je u Maps implementirao neke funkcije čija je upotrebna vrednost pod znakom pitanja, kao što su: kontrola muzike tokom navigacije, planiranje grupnih večera, “uparivanje” korisnika sa restoranima, deljenje nivoa baterije sa prijateljima… Ista slika je bila i u godinama ranije.

Neke od novih funkcija su svakako i korisne, kao što je podsećanje na to gde ste parkirali automobil, ili pomoć pri pronalaženju stanica za punjenje električnog automobila, ili plan saobraćaja u realnom vremenu. Međutim, najveći broj novih funkcija je poprilično beskoristan za najveći broj korisnika koji žele osnovne funkcije od Google Maps-a.

Rast i unapređivanje aplikacija i servisa je velika stvar, kako za developere tako i za korisnike, ali programeri koji rade na aplikacijama moraju u nekom tenutku da zastanu i zapitaju se da li je nešto što žele da implementiraju u servis zaista dobro, kvalitetno i potrebno korisnicima.

(benchmark)