Home Aplikacije Google Mape sada pamte gdje ste parkirali svoje prevozno sredstvo

Google Mape sada pamte gdje ste parkirali svoje prevozno sredstvo

1398
0
SHARE

Aplikacija Google Maps svojim korisnicima od sada nudi novu mogućnost, odnosno pomaže im da pronađu svoje parkirano prevozno sredstvo. Opcija je bila dio beta verzije Google Mapsa od Marta ove godine i to samo za korisnike operativnog sistema Android, no sada je u potpunosti na raspolaganju svim vlasnicima uređaja s operativnim sistemima Android i iOS.

Kako bi se opcija aktivirala na Androidu, na ekranu je potrebno dodirnuti plavu tačku i odabrati “Save your parking”, nakon čega će se na mapi pojaviti marker koja pokazuje lokaciju parkiranog prevoznog sredstva. Moguće je dodati podsjetnik, odnosno preciznije instrukcije za poslije, dodati timer s 15-minutnim podsjetnikom, poslati lokaciju svog vozila prijatelju, kao i spremiti fotografiju mjesta na kojem je vozilo parkirano.

Za korisnike iPhonea procedura je gotovo ista. Također je potrebno dodirnuti plavu tačku i odabrati opciju “Set as parking location”. Nakon toga korisnik dobiva iste opcije kao što je slučaj kod aplikacije za Android. Treba naglasiti da je ovo drugačija opcija od automatske detekcije parking mjesta koja otkriva gdje ste parkirali bez vaše intervencije.

                    

(zimo)