Home Android Aplikacije Google Messages aplikacija dobija integraciju sa Google Duo servisom

Google Messages aplikacija dobija integraciju sa Google Duo servisom

Google je još u julu najavio seriju funkcija za servis Messages, pa su korisnicima obećani novi emotikoni, glasovne poruke, integracija sa Duo platformom, kao i druge opcije koje će značajno uticati na kvalitet komunikacije.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Još tada je moglo da se čuje o značaju emotikon reakcija i o tome da će Google Messages korisnici moći da reaguju na sadržaje poruka slično kao u okviru Facebook Messenger, iMessage, te Twitter platforme. Tako na poruke može da se reaguje simbolima koji su se na Facebooku već odomaćili, i uglavnom služe za izražavanje slaganja ili, pak, neslaganja sa napisanim, što ubrzava komunikaciju, posebno kada u njoj učestvuje više lica. Tu je i novi način za editovanje fotografija pre slanja, što odavno nude drugi servisi za razmenjivanje poruka. Pored estetskih, tu su i opcije koje doprinose funkcionalnosti – na prvom mestu glasovne poruke i integracija sa Duo platformom, u okviru koje se pojavljuje taster za video poziv koji korisnika vodi direktno u Google Duo. Korisne su i nove opcije za Smart Reply, koji već predlaže potencijalne odgovore na primljenu poruku, da bi im sada dodao i odgovarajuće stikere koji se uklapaju u tekst.

Kamera opremljena vještačkom inteligencijom napravila grešku koja je prenos utakmice pretvorio u haos

Poslednja novina su Conversation kategorije (Conversation categories), koje su već stigle do određenog broja korisnika. Poruke bi uskoro trebalo da dobiju i opciju za automatsko slaganje uz pomoć veštačke inteligencije, što bi trebalo da doprinese boljoj preglednosti sačuvanih poruka. Najavljena je i funkcija za zakazivanje poruka, zahvaljujući kojoj će korisnici moći da odlože slanje poruke, te ga programiraju po sopstvenoj želji i zaberu vreme – “Later today, 6:00 pm”, “Later tonight, 9:00 pm”, ili “Tomorrow, 8:00 am”. Programirane poruke se u inboxu pojavljuju uz ikonicu na kojoj je minijaturni sat, a programiranje radi i za SMS poruke, ne samo za RCS. Opcija funkcioniše samo ako je telefon uključen u vreme kada bi poruka trebalo da se pošalje.

Huawei sprema nove modele telefona sa MediaTek čipsetima

Aplikacije za zakazivanje poruka postoje već neko vreme, ali su se ranije pojavljivale i nestajale, te su obično zavisile i od drugih aplikacija. Integracija u popularnu platformu za razmenjivanje poruka je nešto drugo,  a oni koji bi da isprobaju opciju pre nego što stigne do njihovih telefona, mogu da probaju Pulse SMS, koja podseća na Google Messages.

(pcpress)