Home Android Aplikacije Google Messages aplikacija dobija opcije tajmiranih poruka

Google Messages aplikacija dobija opcije tajmiranih poruka

Google je još u julu najavio seriju funkcija za servis Messages, pa su korisnicima obećani novi emotikoni, glasovne poruke, integracija sa Duo platformom, kao i druge opcije koje će značajno uticati na kvalitet komunikacije. Među obećanim funkcijama bilo je i zakazivanje poruka, pa korisnici sada mogu da programiraju vreme u koje žele da pošalju poruku, te tako izbegnu slanje sadržaja u neprikladno vreme.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Pored različitih estetskih, tu su i opcije koje doprinose funkcionalnosti – na prvom mestu glasovne poruke i integracija sa Duo platformom, u okviru koje se pojavljuje taster za video poziv koji korisnika vodi direktno u Google Duo. Korisne su i nove opcije za Smart Reply, koji već predlaže potencijalne odgovore na primljenu poruku, da bi im sada dodao i odgovarajuće stikere koji se uklapaju u tekst.

Samsung objavio koji i kada njihovi telefoni dobijaju Android 11 nadogradnju

Zakazivanje poruka nije ništa novo, te Gmail i Telegram, između ostalih, već nude ovu funkciju. Google Messages se sada pridružuje tom klubu, a mogućnost programiranja je početkom novembra stigla do određenog broja korisnika da bi se proverilo da li sve funkcioniše kao što je zamišljeno. Sada stiže do većeg broja korisnika, za početak u Sjedinjenim Američkim Državama, i zauzeće mesto na kojem se nekad nalazila opcija za slanje MMS poruka sa dodacima.

Samsung radi na ISOCELL senzoru kamere od 600 megapiksela

Od kada se Google fokusirao na RCS poruke mnogo se ulaže u Messages, te se očekuje da bude valjana alternativa kanalima kao što su Facebook Messenger, WhatsApp, te drugi. Pored funkcija kao što su pametno predlaganje sadržaja koji se umeću u poruke (fotografije, GIFovi), Messeges su usvojile i neke korisne SMS mogućnosti, poput brisanja jednokratnih lozinki nakon 24 sata od primanja poruke.

(pcpress)