Home Android Aplikacije Google napokon sprema 64-bit verziju Chrome za Android

Google napokon sprema 64-bit verziju Chrome za Android

Google je spreman da prestane da od naredne godine prihvata 64-bitne aplikacije u svom Play Store-u. Pre toga, kompanija je u procesu prebacivanja sopstvenih aplikacija na 64 bita. Sa objavom Chrome 85 verzije, kasnije tokom godine, Google će instalirati 64-bitnu verziju browsera na sve uređaje koji koriste Android 10 ili noviji operativni sistem.

Otvoren novi Samsung premium servisni centar u Sarajevu

Kako će Chrome 85 biti u potpunosti 64-bitna aplikacija, implementiraće brojna poboljšanja performansi i sigurnosti. Poređenje Chrome 83 stabilne verzije (koja je još uvek 32-bitna) sa Chrome 85 Dev 64-bit u Octane 2.0 benchmarku, pokazuje značajno povećanje performansi: 15515 poena naspram 16785 poena.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Google je još u novembru 2014. godine dodao 64-bitnu podršku u Android OS, sa objavom Android 5.0 Lollipop verzije. U ovom trenutku, gotovo svi Android uređaji se isporučuju sa 64-bitnim procesorima. Međutom, Google i drugi developeri nastavljaju da nude 32-bitne verzije svojih aplikacija na ovim uređajima, što dovodi do pada u performansama i problema sa sigurnošću.

Ovo je spisak telefona koji će dobiti MIUI 12 ažuriranje

Stabilni build za Chrome 85 se očekuje u avgustu, a korisnici trenutno mogu da instaliraju poslednju verziju Chrome Dev kako bi dobili 64-bitni browser na svojim uređajima.

(benchmark)