Home Telefoni Google Pixel XL se nije pokazao na testu izdržljivosti

Google Pixel XL se nije pokazao na testu izdržljivosti

Popularni YouTube kanal JerryRigEverything specijalizovan za testove izdržljivosti i analizu unutrašnjosti smartfona objavio je test izdržljivosti novog Pixela 4 XL. Pixel 4 XL predstavljen je sredinom prošlog mjeseca zajedno s manjim Pixelom 4, a uređaji predstavljaju vrh Googleove ponude, za razliku od Pixela 3a i 3a XL koje ciljaju srednji cjenovni razred.

Dok su početni testovi prošli bez problem, Pixel 4 XL zapeo je na bend testu, odnosno testu savijanja. Okvir uređaja se savio otprilike 2cm od vrhova kućišta, ačno na mjestu gdje se nalazi plastična traka za antenu koja se prilikom savijanja odvojila od ostatka okvira sa svoje donje, odnosno gornje strane. Sam okvir izrađen je od metala, ali postoje dijelovi na kojima se on prekida jer signal bolje prolazi kroz plastiku, nego kroz metal i takav način implementacije antena čest je u mobilnoj industriji.

Google prilikom dizajna Pixela 4 XL nije osigurao da strukturni integritet bude očuvan i na dijelovima gdje se nalazi plastika. Jedan od načina osiguranja je imati metalnu “ploču” unutar uređaja kao kostur. Zack s JerryRigEverything kanala će u nekom od sljedećih video snimaka prezentovati kako Pixel 4 XL izgleda iznutra pa ćemo tačno moći vidjeti kako je Google dizajnirao uređaj i gdje je, kako je vidljivo iz priloženog videa, pogriješio.

(mobhr)