Home Aplikacije Google+ podjeljen u Google Photos i Streams

Google+ podjeljen u Google Photos i Streams

76
0
SHARE

Bradli Horovic, iskusni Google-ov  potpredsjednik proizvoda je upravo najavio preko Google+ (naravno) da će preuzeti vodeću poziciju za Google Photos i Streams, dva proizvoda koji će nastati razdvajanjem Google+.

“Samo sam želio potvrditi da su glasine tačne, uzbuđen sam što ću voditi Google Photos i Streams” izjavio je Horovic. “Važno mi je da se ove promjene potpuno razumiju da bi bile donijele pozitivan napredak i naših proizvoda i naših korisnika”.

Pošto se pojavljuje sve više glasina da će se i Google-ov Hangouts odvojiti od Google+, u intevjuu koji je dao Forbes-u prošle sedmice Sondar Pitči, Google-ov stariji podpredsjednik za proizvode je nagovjestio da se planira rastavljanje Google+ u više djelova. “Vidjećete nas kako se povećano koncentrišemo na komunikaciju slike i Google+ Stream kao tri bitne oblasti nego na samo jednu” izjavio je Pitči.

Decembra prošle godine Horovic je objasnio ulogu Hangut-a, “To su poruke, to su pozivi, to je pojedinačno i to je grupno komuniciranje, to su potrošači to su kompanije” i u poređenju sa konkurencijom, Snapchat i What’s App on kaže “Želimo da uradimo nešto sveobuhvatnije što pomaće ljudima da komuniciraju gdje god da su koristeći bilo koju platformu.”

Još je rano za znati da li će rastavljanjem Google+ u Google Photos i Stream kao dve zasebne aplikacije pomoći popularizovati Google+.

(ubergizmo)