Home Telefoni Google priprema navodno Ultra Pixel telefon

Google priprema navodno Ultra Pixel telefon

Google će naredne nedelje održati prezentaciju, na kojoj se očekuje predstavljanje novih Pixel telefona – Pixel 2 i Pixel 2 XL. Međutim, prema najnovijim izveštajima, kompanija u pripremi ima i treći, misteriozni uređaj, pod imenom Ultra Pixel, koji bi takođe mogao debitovati na događaju 4. oktobra.

Popularni Mrwhosetheboss YouTube kanal je nedavno okačio video, u kome tvrdi da mu je neko anonimno poslao gomilu fotografija i video klipova u kojima je moguće videti Google proizvod poznat kao Ultra Pixel.

Fotografije i video ne prikazuju samo telefon, već prezentaciju dizajniranu da predstavi telefon kao i njegove karakteristike. Fotografije prikazuju telefon sa prilično tanjim okvirom oko ekrana (gotovo edge-to-edge). Telefon bi trebalo da ima i dve kamere na poleđini, ko i senzor otiska prsta implementiran u displej. Ova tehnologija postoji, ali još uvek nije uspešno implementirana u neki komercijalni uređaj, što bi značilo da će Ultra Pixel biti prvi sa ovom vrstom senzora.

Sugeriše se i da će verzija Androida koja se bude našla na telefonu, odbaciti tri poznata tastera za navigaciju koje Android uređaji imaju još od kada je operativni sistem prvi put predstavljen. To znači da osim možda tastera za uključivanje i zvuk, na telefonu neće biti drugih fizičkih ili hardverskih tastera.

Naravno, ništa od navedenog nije zvanično potvrđeno, pa ćemo do Google prezentacije 4. oktobra pomenute informacije uzeti sa dozom rezerve.

(benchmark)