Home Android Aplikacije Google redizajnira Search aplikaciju na mobilnim telefonima

Google redizajnira Search aplikaciju na mobilnim telefonima

Google je objavio svež izgled za svoje iskustvo pretrage na mobilnim uređajima. Cilj ovoga je da se olakša čitanje rezultata pretrage i da se implementira moderniji dizajn u Google mobilnu pretragu.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Jedna od bitnijih izmena ovog redizajna jeste dodatak većeg broja zaobljenih i okruglih elemenata u ukupno iskustvo pretrage. To važi za Google logo, ikone, polje za pretragu, slike i opisano je kao “Googley” osećaj. Google je takođe zamenio zasenčena polja oko individualnih rezultata pretrage, pa su tu sada prave linije novog edge-to-edge dizajna. Ističe se da je ovo kreirano kako bi se dobilo više prostora za rad i kako bi korisnik odmah video ono što traži.

Pretraživač DuckDuckGo postaje sve popularnija Google alternativa

Pored navedenog, rezultati pretrage su lakši za čitanje jer se sada koristi veći i deblji tekst. Google takođe ubacije svoj font, koji je već korišćen u nekim kompanijinim proizvodima kao što su Gmail i Android, a sada je dostupan i za mobilno iskustvo pretrage. Prisutna je i znatno čistija pozadina, nove boje koje ističu bitne delove stranica sa rezultatima i drugo. Google ističe da će nove promene dizajna korisnicima početi da pristižu u narednim danima.

LG se izgleda povlači iz proizvodnje mobilnih telefona

(benchmark)