Home Android Telefoni Honor V30 Pro osvojio drugo mjesto na DxOmark testu kamere

Honor V30 Pro osvojio drugo mjesto na DxOmark testu kamere

Huawei sa svojim brendovima trenutno drži prva tri mesta na DxOMark listi kamera za telefone, jer je Honor V30 Pro uspeo da se probije na drugo mesto po ukupnim performansama. Na testu kamera, telefon je ostvario ukupan rezultat od 122 poena (133 poena u segmentu fotografisanja i 100 poena za video).

Honor V30 Pro ima Sony IMX600 40MP glavnu kameru sa Quad-Bayer RYYB senzorom i Dual OIS podrškom. Tu je i 12MP ultraširoki senzor sa f/2.2 otvorom blende i 1/4-inčni 8MP telefoto modul sa 3x optičkim zumiranjem.

Opremljen pomenutim arsenalom, V30 Pro je uspeo da ostvari izuzetne rezultate na polju kvaliteta slike u različitim situacijima. DxOMark ukazuje na odlične performanse u uslovima slabog osvetljenja, visoke detalje i niske šumove, dok su mogućnosti zumiranja još jedna snažna karakteristika telefona. Kao jedina veća mana, pomenuti su povremeni problemi sa autofokusom.

Kada je u pitanju video, V30 Pro je sposoban za solidne snimke, uz renderovanje boja, stabilizaciju slike i ekspoziciju subjekta kao glavne pozitivne karakteristike.

(benchmark)