Home Ostalo Kamere HTC U12+ ostvario 103 poena na DxOMark testu

HTC U12+ ostvario 103 poena na DxOMark testu

DxOMark je objavio svoje rezultate testiranja i dubinske analize kamere nedavno predstavljenog HTC U12+ telefona. Sa ukupnim DxOMark rezultatom od 103 poena, HTC U12+ je rangiran iznad Huawei P20 modela koji je ostvario 102 poena.

HTC U12+ ima 12MP senzor i širokougaoni f/1.75 objektiv sa optičkom stabilizacijom slike za primarnu kameru, kao i sekundarni 16MP senzor i telefoto f/2.6 objektiv za 2x optičko zumiranje. Zajedno sa moćnim Snapdragon 845 čipsetom, sistem kamera omogućava dobru procesorsku snagu za funkciju pod nazivom “Pro” mod za bolju ručnu kontrolu.

HTC U12+ se najviše ističe u procesu fotografisanja, a na Photo testu je ostvario rezultat od 106 poena. Ovo je postignuto zahvaljujući izuzetnim performansama za prikaz boja i autofokusu, kao i veoma dobrim rezultatima za artifakte, blic, zumiranje i bokeh. DxOMark ističe da telefon svakako nije perfektan, te da prostor za napredak postoji u HDR ekspoziciji, koja prikazuje nešto limitiraniji dinamički raspon u odnosu na najbolje premijum modele. Takođe, zaostatak je vidljiv u segmentu fotografisanja u uslovima slabog osvetljenja.

Sa rezultatom od 95 poena u Video testu, HTC U12+ nudi dobar balans između fotografije i videa. Najbitnije karakteristike na polju video snimanja uključuju precizne ekspozicije u enterijeru i eksterijeru, sa dobrim renderovanjem boja i odličnim autofokusom pri pronalaženu subjekata.

Kompletan DxOMark test kamere HTC U12+ telefona, sa dubinskom analizom i detaljnim fotografijama možete pronaći ovdje.

(benchmark)