Home Apple iOS Huawei bi mogao isporučiti 5G modeme za nove iPhone

Huawei bi mogao isporučiti 5G modeme za nove iPhone

Nedavni izveštaji su sugerisali da bi Apple mogao naići na određene probleme kadsa je u pitanju obezbeđivanje 5G modema za iPhone uređaje. Ranije se pretpostavljalo da će 5G iPhone biti objavljen 2020. godine, a novije informacije odlažu ovu objavu čak za 2021. Međutim, Apple bi spas mogao naći u saradnji sa kompanijom Huawei.

Izveštaj Engadgeta, koji se bazira na industrijskim izvorima, sugeriše da je Huawei otvoren za ideju o prodaji svojih 5G čipova. Kineska kompanija već godinama proizvodi sopstvene čipove, mada je u najvećem delu njihova upotreba bila limitirana na Huawei i Honor uređaje. Međutim, izgleda da je sada Huawei zainteresovan za mogućnost prodaje čipova Apple-u.

Ovo je posebno zanimljivo zbog toga što je Apple jedina kompanija za koju je Huaewei zainteresovan i kojoj bi želeo da prodaje svoje čipove. Za sada nema naznaka o tome da li će do saradnje između dve kompanije i doći. Iako je Huawei otvoren za saradnju, trenutno još uvek nema informacija o tome kakav je stav kompanije Apple i da li je kompanija iz Kupertina zainteresovana za Huawei čipove.

(benchmark)