Home Ostalo Huawei će napraviti zalihe novog Kirin 1020 čipseta prije aktivacije novih američkih...

Huawei će napraviti zalihe novog Kirin 1020 čipseta prije aktivacije novih američkih sankcija

Nakon najnovijeg poteza Ministarstva trgovine SAD, koje je uvelo novu zabranu kompaniji Huawei tokom narednih godinu dana, ovo je uticalo i na kompanijne dobavljače kao što je TSMC. Mnogi su postali zabrinuti kako bi ovo moglo da se odrazi na proizvodnju Huaweijevog dolazećeg premijum 5nm Kirin 1020 čipseta.

Poklanjamo Balkan Android majice

Prvobitne informacije su sugerisale da nove sankcije utiču samo na buduće porudžbine, a ne i na one koje je Huawei već ranije obavio. To znači da će 5nm i 7nm čipsetovi biti dostupni kineskoj kompaniji. Najnoviji izveštaji ukazuju na 5nm i 12nm porudžbine, jer su TSMC-ovi kapaciteti za proizvodnju 7nm čipova već popunjeni. Proizvodnja u 5nm je popunjena oko 50%, što znači da bi Kirin 1020 čipset trebalo da bude proizveden po planu za objavu Mate 40 linije telefona.

S druge strane, sudbina Kirin 980 i Kirin 990 čipova je pod znakom pitanja, jer su oni zasnovani na 7nm procesu. Huawei za nove porudžbine ima vremena do septembra, kada će nove sankcije administracije SAD stupiti na snagu.

Da li ste znali da Balkan Android odnedavno ponovo ima Android aplikaciju? Preuzmite je sa ovog linka i nastavite nas kao i do sada redovno pratiti.

(benchmark)