Home Aplikacije Huawei dovodi 70 predinstaliranih aplikacija na svoje buduće pametne telefone

Huawei dovodi 70 predinstaliranih aplikacija na svoje buduće pametne telefone

Huawei VS Google

Čitava priča oko sankcija Huaweija i dalje traje. S time na umu čelnici ove Kineske tvrtke razmatraju dovođenje do 70 najpopularniji aplikacija na svoje naredne modele pametnih telefona. One bi dolazile predinstalirane i to ako je vjerovati izvorima čak njih 70. Naravno i dalje Google-ovih servisa ne bi bilo poput trgovine aplikacija ili pak YouTube aplikacije. Ako se pitate koje će to aplikacije Huawei dovoditi predinstalirane odgovor leži u činjenici da će tvrtka promatrati trendove najpopularniji aplikacija u tom vremenu.

Huawei navodno više neće koristiti Google servise čak ni ako se skinu sankcije + dopuna

Glavni razlog ove odluke leži u tome što čelnici ovog Kineskog tehnološkog diva žele izbjeći neočekivane probleme instalacije aplikacija s neprovjerenih izvora (APK datoteke), već će oni dolaziti na Huawei pametnim telefonima. Šuška će kako će ova novina krenuti s Huawei P40 modelom pametnog telefona no to tek treba i potvrditi. S druge pak strane nije samo sankcija Amerikanaca nad Huawei-om natjerala na ovu odluku već navodno su se pojedini proizvođači pametnih telefona poput naravno Huawei-a, Xiaomi-a, Vivo-a te Oppo-a udružili u Global Developers Service Alliance-u (GDSA) udruženje koje će pomoći programerima pri plasmanu aplikacija za ove proizvođače pametnih telefona tj, na njihove modele što svakako vjerujemo kako će biti zanimljivo popratiti u narednom razdoblju koje dolazi.

Cijena Huawei P40 telefona bi trebala biti niža od cijene Huawei P30 telefona

Huawei P40 bit će predstavljen 26, ožujka a onda ćemo vidjeti dali je Huawei doista napravio navedeni pothvat sa 70 najpopularniji (najpoznatijih) aplikacija. Naravno ovdje odmah navedimo u koliko se sankcije do 26, ožujka ne smire, aplikacije poput Facebook-a, Messenger-a ili pak WhatsApp-a možemo zaboraviti jer se one naravno nalaze na tlu Sjedinjenih Američkih Država.

GDSA

Bez obzira na sve Huawei i dalje radi na konkurentu Google Play trgovine koji dolazi pod imenom „Huawei Mobile Services” a radi se o trgovini aplikacija tvrtke Huawei.