Home Ostalo Huawei HarmonyOS 2.0 je i dalje zasnovan na Androidu

Huawei HarmonyOS 2.0 je i dalje zasnovan na Androidu

Huawei je ranije ovog meseca objavio HarmonyOS 2.0 beta verziju softvera za selektovane uređaje, a jedan developer je odlučio da malo dublje istraži šta sve čini novi operativni sistem. Kako se ispostavilo, HarmonyOS 2.0 beta je i dalje u velikoj meri zasnovana na Androidu.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Prvo, on je napravio jednostavnu aplikaciju “Hello world” za mnogo starije Developer je takođe uspeo da otvori sistemsku particiju, što je dodatno potvrdilo ovu teoriju – HarmonyOS je zasnovan na Android frameworku. Bar u ovom trenutku.

Lista top 10 najpiratovanijih serija u 2020. godini

Prema Huaweijevoj prezentaciji, AOSP (Android Open Source Project) će služiti kao odskočna daska za ono što HarmonyOS pokušava da ostvari. To znači da iako je aktuelna HarmonyOS 2.0 beta verzija zasnovana na Androidu, u budućnosti će se najverovatnije prebaciti na sopstveni framework. okruženje i ovo je pokrenulo veoma sličnu poruku na virtuelnoj mašini koja radi na najnovijoj verziji Android-a (fotografija levo) i virtuelnoj mašini koja radi na HarmonyOS 2.0 beta (fotografija desno). Izgleda da se ovo ponavljalo i sa drugim elementima, ali umesto “Android”, poruke kažu “HarmonyOS”.

Xiaomi objavio kako Mi 11 telefon neće imati punjač u kutiji

Developer je takođe uspeo da otvori sistemsku particiju, što je dodatno potvrdilo ovu teoriju – HarmonyOS je zasnovan na Android frameworku. Bar u ovom trenutku.

Testovi Samsung Exynos 2100 čipseta pokazuju kako ne zaostaje za Snapdragon 888 čipom

Prema Huaweijevoj prezentaciji, AOSP (Android Open Source Project) će služiti kao odskočna daska za ono što HarmonyOS pokušava da ostvari. To znači da iako je aktuelna HarmonyOS 2.0 beta verzija zasnovana na Androidu, u budućnosti će se najverovatnije prebaciti na sopstveni framework.

Xiaomi će na Mi 11 telefon implementirati Noćni video mod

(benchmark)