Home Ostalo Huawei i TomTom sklopili partnertvo za integraciju TomTom mapa u Huawei telefone

Huawei i TomTom sklopili partnertvo za integraciju TomTom mapa u Huawei telefone

Kineska kompanija Huawei je u poslednje vreme izuzetno aktivna kada je u pitanju prilagođavanja i pronalaženja alternativnih rešenja i pristupa aktuelnoj situaciji, koja kompaniji onemogućava korišćenje Google servisa usled sankcija koje su nametnule SAD.

Najnoviji potez u tom pravcu je najavio portparol kompanije TomTom – Remco Meerstra. Očigledno je da Huawei i kompanija za navigaciju sa velikim renomeom već neko vreme imaju već zaključen sporazum o partnerstvu. Sporazum koji se čuvao u tajnosti, a sada je konačno obelodanjen. Ipak, za sada još nema detalja o onome što možemo očekivati.

Može se pretpostaviti da će Huawei iskoristiti TomTom-ov rastući ekosistem servisa i zasnivaće dosta toga na kompanijinim nezavisnim aplikacijama, paltforamama i podacima sa mapama.

Potrebno je napomenuti da Huawei sve ozbiljnije forsira svoje platforme i cloud usluge, približavajući ih sve više Google-ovim ponudama. Ovo je posebno vidljivo u oblasti pametnih telefona, gde korisnici mogu očekivati sve više i više Huaweijevih rešenja u budućem periodu.

(benchmark)