Home Telefoni Huawei Mate 20 ima najbolju bateriju od svih trenutnih premium telefona

Huawei Mate 20 ima najbolju bateriju od svih trenutnih premium telefona

Huawei Mate 20, pristupačniji brat poznatijeg Mate 20 Pro telefona, mogao bi biti jedan od najcenjenijih telefona danas: ne samo da je doneo prvi 7nm čip na Android, što ga čini jednim od najbržih Android telefona danas, nego ima i veliku bateriju od 4.000mAh koja uparena sa energetski efikasnim LCD ekranom radi veće uštede baterije.

Zapravo, kada je izdržljivost baterije u pitanju, Mate 20 je imao najviši rezultat od bilo kog premijum telefona u 2018. godini!

On je postigao rezultat od neverovatnih 14 sati i 26 minuta, što je prilično iznad konkurencije. Pogledajte tabelu ispod kako biste videli kako ta razlika izgleda:

Jedini uređaj koji se približio je iPhone XR, koji je postigao dobrih 11 sati trajanja baterije, ali i dalje je to slabo u poređenju sa Mate 20.

U stvarnom životu, možete dobiti dva dana korištenja iz Mate 20, dok s većinom drugih telefona ove godine možete dobiti 1 čitav dan, ali obično ne više.

Kada je u pitanju vreme punjenja, Mate 20 isporučuje brzi punjač u kutiji i uprkos velikoj veličini baterije, u potpunosti može da je napuni za oko sat i 40 minuta. Ovo nije kao punjenje ultra-brzinom na Mate 20 Pro, ali je i dalje veoma brzo.

Dakle … da li će vas ovako dobar radni vek baterije ubediti da stavite Mate 20 na listu želja?

(benchmark)