Home Telefoni Huawei Mate 30 serija telefona će imati 4 modela

Huawei Mate 30 serija telefona će imati 4 modela

Tri dana prije zvaničnog predstavljanja Huawei Mate 30 Pro, procurili su novi renderi koji ukazuju na mogućnost postojanja Xenon blica. Takođe, dosadašnje slike su prikazivale module kamera različitih modela, pa se nije moglo znati koji je koji. Prema najnovijim informacijama, biće predstavljeno ukupno četiri modela: Huawei Mate 30 Pro, Mate 30, Mate 30 lite i Mate 30 Porsche Design.

Mate 30 Pro, kao što se do sada već špekulisalo, trebao bi donijeti četiri kamere u okruglom modulu na leđima, a onaj dio za kojeg smo mislili da je (poveći) mikrofon, ispostavlja se da bi zapravo mogao biti Xenon blic, što bi dodatno podiglo kvalitetu noćnih fotografija, pod uslovom da koristite blic.

Istina je da smo i do do sada smo viđali uređaje s Xenonom umjesto LED blica, ali oni nisu zaživljeli jer je trošio previše energije. Ko zna, moždas su u Huaweiju pronašli neki način za optimizaciju potrošnje.

Prema istom izvoru, novi 40 MP primarni senzor bi trebao raditi na Pixel binning principu, dakle tako da četiri pixela kombinuje u jedan i tako kreira 10 MP fotografiju. Drugi 40 MP senzor bi na Pro modelu trebao biti zadužen za snimanje videa, a napokon smo saznali i nivo optičkog uvećanja, koje će na posebnoj telefoto kameri navodno iznositi 3x, što je lošije od 5x koliko ima Huawei P30 Pro.

Četvrti je ToF senzor za mjerenje udaljenosti oblika 3D objekata, koji bi u kombinaciji s novim Kirinom 990, odnosno njegovom novom NPU komponentom i vještačkom inteligencijom, trebao dodatno nadograditi ukupan utisak.

Što se ekrana tiče, već smo u prethodnom članku naveli da se radi o novom konceptu kolokvijalnog naziva Waterfall, a ime je dobio po pravom uglu pod kojim je zakrivljen u odnosu na osnovnu površnu. Današnje glasine potvrđuju njegovu dijagonalu od 6,8 inča, a koliko će ekran na ivici biti iskoristiv, ostaje za vidjeti.

Spominje se i 4500 mAh baterija, te novo 55W brzo punjenje, ali koliko će mu trebati da je napuni, za sada još nije poznato.

Ostale detalje o ovom uređaju, kao i one o situaciji s Googleovim aplikacijama, pročitajte ovdje.

(mobhr)