Home Android Telefoni Huawei P40 serija telefona će imati i P40 Premium Edition model

Huawei P40 serija telefona će imati i P40 Premium Edition model

Nedavno su se pojavili renderi Huawei P40 Pro telefona sa četiri kamere na poleđini, iako se prethodno sugerisalo postojanje pet kamera senzora. Sada su se pojavili novi renderi koji prikazuju i četiri i pet kamera na poleđinu uređaja, što je unelo dodatnu zabunu.

Drugi set rendera stiže od strane pouzdanog dojavljivača @evleaks. Ono što će se verovatno dogoditi, jeste da će Huawei predstaviti tri nova telefona u okviru premijum P serije, umesto uobičajena dva modela.

Najjači premijum model (onaj koji stiže sa pet kamera), za koji se veruje da je Huawei P40 Pro Premium Edition, ima periskop telefoto objektiv sa 240mm žižnom daljinom. Pod pretpostavkom da glavna kamera ima 24mm objektiv, to bi trebalo da znači 10x optičko zumiranje. Poređenja radi, Huawei P40 Pro ima 125mm periskop objektiv i 5x optičko zumiranje.

Oba telefona imaju i 18mm ultraširoku kameru. Dve dodatne kamere na P40 Pro Premium modelu su verovatno dodeljeni makro i ToF senzori. P40 Pro će imati ToF senzor, kao četvrtu kameru.

(benchmark)