Home Ostalo Huawei zvanično potvrdio da prodaje Honor

Huawei zvanično potvrdio da prodaje Honor

Huawei je zvanićno objavio da je zbog velikog pritiska i nemogućnosti konstantne nabavke komponenatia odlučio prodati svoj Honor brend, koji je u posljednjih par godina izdvojen u posebnu firmu unutar Huaweija.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Kupac Honor odjela, koji osim telefona i ostalih gadgeta uključuje i logistički lanac i distribucione kanale, jeste kineska kompanija Shenzhen Zhixin New Information Technology Co, u kojoj udio ima i administracija Shenzhena, gdje se nalazi Huaweijevo središte. Ova prodaja trebala bi smanjiti pritisak na Honor i omogućiti normalnije poslovanje jer Huawei neće imati nikakvog udjela u Honoru nakon završetka prodaje. U saopštenju za medije, Huawei navodi da Honor godišnje isporučuje 70 miliona telefona, što bi ako uzmemo 2019. godinu, značilo da je Honor sedmi najveći proizvođač telefona na svijetu.

Otkriveno da Google koristi mobilne podatke bez znanja korisnika

Iznos za koji je prodan Honor nije objavljen, ali ranije glasine sugarisale su da je riječ o nekih 15 milijardi dolara za cijeli odjel. Prodaja Honora omogućiće tom brendu nastavak poslovanja, a Huawei će zauzvrat dobiti popriličnu finansijsku injekciju za nastavak izdržavanja američkih sankcija i ulaganje u nova područja, poput izgradnje vlastite proizvodnje procesora.

Instagram dobija redizajn početne stranice

(mobhr)