Home Apple iOS iCloud za Windows 7.8.1 rješava problem sa poslednjom verzijom Windows 10

iCloud za Windows 7.8.1 rješava problem sa poslednjom verzijom Windows 10

Apple je izdao novu verziju iClouda za Windowse – 7.8.1. Dotična donosi ispravke bugova koji su dovodili do nekompatibilnosti iClouda s Windowsima 10 nakon što je na iste instalirana oktobarska nadogradnja – October 2018 Update.

Korisnici koji su od prije imali instaliran iCloud 7.7.0.27 počeli su javljati kako imaju problema s aplikacijom nakon instalacije Windows 10 October 2018 Update. Problemi se manifestuju na način da nakon nadogradnje nije više radilo sinhronizovanje fotografija i drugih fajlova.

Problem je bio toliko značajan da je Microsoft u jednom trenutku odlučio onemogućiti instalaciju loktobarske nadogradnje onim korisnicima koji su već imali instaliran iCloud.

Ništa bolje nisu prošli ni korisnici koji su to pokušali učiniti nakon instalacije October 2018 Update – njima bi se pojavila poruka upozorenja kako dotična verzija iClouda nije kompatibilna s najnovijom verzijom Windowsa 10 i instalacija bi bila prekinuta.

Nakon desetak dana intenzivne saradnje Applea i Microsofta, problemi s nekompatibilnošću su riješeni. Nova verzija iClouda 7.8.1 dostupna je za preuzimanje ovdje.

(bug)