Home Apple iOS Ikona potvrdila izgled iPhone 8

Ikona potvrdila izgled iPhone 8

S više strana do sada su u medije stizali detalji o hardverskim mogućnostima i izgledu nove verzije iPhonea. Za 10. godišnjicu prvog modela Apple je odlučio radikalno promijeniti dizajn novog uređaja, koji će izgledom odudarati od posljednje tri generacije (6, 6S, i 7). Glavna karakteristika iPhonea 8, Edition, Pro, ili kako će se već zvati, bit će veliki OLED ekran od ruba do ruba uređaja, potvrdili su to novi leakovi.

Najnoviji u nizu došao je greškom iz samog Applea, koji je objavio detalje firmwarea za svoj nadolazeći pametni zvučnik HomePod. Unutar pripadajuće dokumentacije primijećena je nova ikona koja označava iPhone, a njezin izgled podudara se s onim što su i dosadašnje informacije pokazivale – ekran od ivice do ivice uređaja, koji “zaobilazi” zvučnik, kameru i senzore u gornjem dijelu, dok s donje strane nema fizičkog Home dugmeta.

Dodatno, Bloomberg donosi kako će sljedeći iPhone doći s 3D senzorom u infracrvenoj tehnologiji (a ne laserskoj kako se do sada nagađalo). On će služiti za skeniranje lica korisnika i autentifikaciju prilikom otključavanja uređaja. Hoće li on u potpunosti zamijeniti Touch ID, za kojeg znamo da ga je u nedostatku Home dugmeta, problematično instalirati ispod ekrana, ili će biti samo nadogradnja, za sada još nije sigurno.

(bug)