Home Apple iOS iOS 12.0.1 donosi ispravku za probleme sa punjenjem iOS uređaja

iOS 12.0.1 donosi ispravku za probleme sa punjenjem iOS uređaja

Appleovi novi, najskuplji modeli iPhonea do sada, nekoliko su dana nakon početka prodaje u javnosti podigli buru zbog problema s punjenjem. Podsjetimo, određeni broj uređaja modela iPhone XS na iOS-u 12 nije se mogao napuniti uz pomoć standardnog Lightning kabla sve dok ih vlasnik nije otključao. Kako smo tada i pretpostavili, riječ je bila o čisto softverskom problemu, koji je lako ispraviti.

Apple je stoga brže-bolje prionuo na posao i izdao nadogradnju za najnoviji iOS, brojčane oznake 12.0.1. U njoj je ispravljen problem s punjenjem novih iPhonea, a u isti je paket zakrpa dodano i još ispravaka manjih problema.

Tako vlasnici iPhonea više neće moći iskusiti da im se uređaj spaja na sporiju 2,4 GHz mrežu ako u blizini postoji i Wi-Fi konekcija na 5 GHz. Oni koji se služe iPadima vidjet će da se dugme “.?123” nakon nadogradnje vratilo na svoje orginalno mjesto pa se tastatura ponovno ponaša kao i na starijem iOS-u. Tu su i manje ispravke vezane za titlove u video snimcima i Bluetooth veze, ali niti jedna od ovih grešaka nije bila značajna kao ona s punjenjem koju su brojni recenzenti u proteklim danima isticali kao veliku manu iOS-a 12.

(bug)