Home Apple iOS iOS 14 bi mogao imati opciju dodavanja widgeta na početni ekran

iOS 14 bi mogao imati opciju dodavanja widgeta na početni ekran

Widgeti su u iOS-u prisutni već godinama, ali su uglavnom smešteni na svom dodeljenom ekranu, a ne kao kod Androida – gde god želite da ih smestite. Uskoro bi iOS korisnici mogli dobiti više fleksibilnosti na ovom polju.

Sajt 9to5Mac je otkrio da Apple razvija “pravi” vidžet sistem za iOS 14. Kodnog imena “Avocado”, funkcija bi trebalo da omogući da se vidžeti postave bilo gde na početnom ekranu, kao da su u pitanju ikonice za aplikacije.

Očekuje se ipak da funkcija neće imati apsolutnu fleksibilnost kao na Androidu, gde postoje vidžeti kojima je moguće menjati veličinu i opcija za kreiranje prečica za aplikacije bilo gde na početnom ekranu. Ukoliko novi sistem widgeta stigne na iOS 14, ovo će odgovarati onim korisnicima koji smatraju da interfejs početnog ekrana za iOS godinama nije imao nikakve izmene.

Znate li da sadržaj našeg portala možete pratiti putem Vibera kao i preko Facebooka? Pored toga možete nas posjetiti na InstagramuYouTube ili Discordu. Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(benchmark)