Home Apple iOS iPhone 12 Pro Max će imati veći senzor kamere od ostatka ovogodišnjih...

iPhone 12 Pro Max će imati veći senzor kamere od ostatka ovogodišnjih iPhone uređaja

Novi izveštaji sugerišu da će najjači model u okviru Apple-ove ovogodišnje iPhone linije dobiti veći senzor kamere i “sensor-shift” stabilizaciju umesto postojeće optičke stabilizacije slike. Ovo se odnosi na potencijalni iPhone 12 Pro Max model.

Prvi put smo informacije o stabilizaciji zasnovanoj na senzoru imali u decembru, a potom je analitičar Ming Chi-Kuo sugerisao da će ova karakteristika biti limitirana na najjači ovogodišnji iPhone.

Kuo tvrdi da će 6.7-inčni iPhone imati i novi kamera modul za širokougaoni senzor, poznat kao 7P. Biće u pitanju 1/1.9″ senzor (naspram 1/3.6-inčnog sa iPhone 11 Pro modela), a imaće i sensor-shift tehnologiju.

Najveća izmena u odnosu na ranije glasine jeste veličina senzora, koja bi trebalo da utiče na kvalitet fotografija, posebno u uslovima slabijeg osvetljenja.

Ming Chi-Kuo očekuje da će ova poboljšana tehnologija kamera biti implementirana i u druge iPhone modele naredne godine. On takođe sugeriše da će telefoto objektiv biti naredni koji će imati koristi od sensor-shift stabilizacije.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!

(benchmark)