Home Apple iOS iPhone 6s će imati Force Touch ekran

iPhone 6s će imati Force Touch ekran

Apple planira da lansira nove iPhone modele kasnije ove godine, a gotovo svakog dana pojavljuju se neke nove informacije. Wall Street Journal izveštava da će Apple u novi iPhone implementirati brojne funkcije koje su predstavljene uz Apple Watch. Force Touch je jedna od njih, a koristi tehnologiju baziranu na pritisku i detektuje koliki je pritisak ostvaren na displeju. Force Touch se koristi za donošenje više input opcija, a prisutan je i u novom macBook trackpadu, gde korisnicima omogućava da simuliraju tradicionalni klik mišem.

Takođe, WSJ izveštaj pominje i neke interesantne detalje u vezi sa dizajnom novih iPhone modela. Naredni iPhone neće nuditi prevelika estetska odstupanja od aktuelne generacije i izgledaće slično kao sadašnji iPhone 6 i iPhone 6 Plus. Međuti, WSJ izveštava da će novi iPhone (uz standardnu ponudu sive, srebrne i zlatne boje) biti ponuđen i u roze boji, koja se trenutno testira. Kompanija iz Kupertina najverovatnije želi da ponudi model koji će biti posebno primamljiv ženskoj populaciji (i onima koji se tako osećaju).

Očekuje se da će proizvodnja iPhone 6s modela početi u maju, tako da bi Apple mogao biti spreman da nove telefone lansira u septembru.

(benchmark)