Home Apple iOS iPhone 8 ima problema sa naduvavanjem baterije i odvajanjem ekrana

iPhone 8 ima problema sa naduvavanjem baterije i odvajanjem ekrana

Samsung Galaxy Note7 je definitivno bio jedan od najboljih Android uređaja 2016. godine, ali su ga problemi sa baterijom i opoziv efektivno sahranili. U pitanju su bili uređaji za koje je baterije radio sam Samsung, odnosno dio Samsunga pod imenom Samsung SDI koji je zadužen za proizvodnju ekrana, baterija i akumulatora.

Tada su korisnici Apple uređaja likovali, iako je postojalo nekoliko nepovezanih izvještaja kako su se i iPhone uređaji samozapaljivali. Sada nam stižu vijesti kako se baterije iPhone 8 Plus uređaja naduvavaju i to u tolikoj mjeri da ekran telefona ispada. Incidenti su prijavljeni u Tajvanu i Japanu, a iz Japana nam stižu i fotografije putem Twitera. Navodi se kako je uređaj korišten svega 5 dana i punjen je na originalnom punjaču.

Ono što je zanimljivo je kako je Apple baterije kupovao od LG Chem i Samsung SDI, a baterije u spornim uređajima stižu upravo iz Samsungovih tvornica. Apple je izjavio kako istražuje incidente, te kako će se više informacija znati u narednim danima.