Home Apple iOS iPhone SE 2020 i iPhone 8 dijele veliki broj komponenti

iPhone SE 2020 i iPhone 8 dijele veliki broj komponenti

Popularni sajt iFixit je objavio svoj novi obimni test, koji uključuje rastavljanje telefona, zajedno sa ocenom za stepen lakoće popravljanja, a ovoga puta u glavnoj ulozi je bio iPhone SE (2020) model.

Ono što je primetno, jeste da iPhone SE deluje kao “prepakovani” iPhone 8, sa najnovijim čipsetom i nekim novim funkcijama kamere.

Zaključak je da je novi iPhone SE dobio 6/10 za mogućnost servisiranja (ocena 10 se daje za najlakše popravljanje). Prednost uređaja je u tome što ima lak pristup displeju i bateriji, koji predstavljaju dve komponente koje se najčešće menjaju.

Pored toga, najveći deo komponenti je modularnog karaktera i menjaju je zasebno. Naravno, otkriveno je i da je najveći deo tih komponenti moguće menjati između iPhone SE i iPhone 8 modela.

Bliža inspekcija otkriva da je samo odrađena suptilna izmena antena, neki čipovi su premešteni na logičkoj tabli, ali izuzev toga je uglavnom teško pronaći razlike između dva modela. Više detalje je dostupno u ovom linku.

Znate li da sadržaj našeg portala možete pratiti putem Vibera kao i preko Facebooka? Pored toga možete nas posjetiti na InstagramuYouTube ili Discordu. Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(benchmark)