Home Apple iOS iPhone spasio život svom vlasniku

iPhone spasio život svom vlasniku

740
0
SHARE

Siri je veoma korisna za mnogo stvari, bilo da su to uputstva do najbliže autobuske stanice ili sarkastične pesmice, a sada, jedan čovek tvrdi da mu je AppleiPhone digitalni asistent spasio život nakon što mu se zapalila kuća.

Kristofer Bušer iz Vilmota, Novi Hempšir, je proveravao kolibu koja pripada njegovoj majci, 1. maja, kada je primetio nešto sumnjivo i ušao unutra. Kada je ušao i upalio svetlo, koliba je momentalno planula.

“Pola nje se srušilo dok sam bio unutra, tokom prve eksplozije, tako da nisam tačno mogao oceniti gde sam,” rekao je, a prenosi DigitalSpy.

Nakon što je pobegao do svog Land Rovera, Bušer je zgrabio svoj smartfon, ali nije bio u stanju da zove, zbog ozbiljnosti svojih opekotina. Osećao je kako pada u šok, te je znao da mu treba pomoć što pre.

Srećom, bio je hladne glave i naredio Siri preko glasovnih komandi da nazove 911, što je bila odluka koja mu je verovatno spasila život.

Nakon što su hitne službe stigle, Bušer je odvezen u bolnicu, gde je tretiran zbog opekotina lica, ruku i kolena.

Kaže da se nada da će moći da se vrati na svoj posao kuvara i da vodi računa o svojoj farmi.

“Biću dobro nakon svega ovoga, samo će potrajati malo duže,” dodao je.

Koliba je bila prazna i na prodaju kada se zapalila. Lokalna policija istražuje uzrok eksplozije, koji je još uvek nepoznat. Sva sreća pa su hladna glava i virtuelni asistent sprečili da ovo postane veća tragedija.

(mobit)