Home Apple iOS iPhone X ima dvije baterije

iPhone X ima dvije baterije

Apple je nedavno predstavio, ali i najavio skori dolazak iPhonea X u trgovine diljem svijeta. Kako znamo cijena je najpaprenija do sada i kreće se od 999 dolara pa naviše.

No, cijena nije obeshrabrila iFixitovce da nabave jedan primjerak i s njime učine ono u čemu su najbolji – rastave ga u dijelove i budućim kupcima pokažu od čega se sastoji njihov iPhone X. Kao što se može vidjeti iz priloženih fotografija iPhone X je prvi iPhone koji ima ne jednu, već dvije baterije.

Ekipi je trebao ukupno 21 korak dok su rastavili iPhone X i čini se kako se pritom nisu previše namučili jer su ga ocijenili ocjenom 6, što u prevodu znači da nije previše zahtjevan prilikom servisiranja. Podsjetimo, najveća moguća ocjena je 10 i nju iFixitovci dodjeljuju uređajima koje je najlakše rastaviti.

iFixitovci su pluseve dodijelili za ekran i bateriju posebno naglasivši kako prilikom popravljanja razbijenog ekrana nije potrebno odvajati komponente za Face ID. Minuse su dobili Appleovi posebni šarafi i vodootporne mjere koje pojedine popravke čine komplikovanim.

Ono što im se nikako nije svidjelo su kablovi kojima su povezane pojedine komponente u veću cjelinu jer smatraju kako bi mogli biti skupi i komplikovani za zamjenu. Nije im sjela ni staklena površina novog iPhonea jer je u slučaju oštećenja potrebno zamijeniti cijelo kućište što sa sobom povlači i preseljenje svih komponenti.

(bug)