Home Apple iOS Iz Foxconna tvrde kako ovogodišnji iPhone ipak stiže na vrijeme

Iz Foxconna tvrde kako ovogodišnji iPhone ipak stiže na vrijeme

Iako su insajderi to već i ranije sugerisali, sada potvrde stižu i iz zvaničnih izvora – Foxconn je potvrdio da će proizvodnja 5G iPhone-a početi po planu, kako bi novi telefoni mogli da budu predstavljeni na jesen.

Foxconn je glavni Apple-ov partner u proizvodnji iPhone-a. Kompanija je morala da zatvori svoje fabrike na mesec dana zbog COVID-19 pandemije, ali je sada proizvodnja već normalizovana. Ipak, postojala je zabrinutost da bi ova pauza mogla prekinuti proces razvoja na telefonima.

Tajvanska kompanija sada radi sa Apple inženjerima kako bi se nadoknadilo izgubljeno vreme. Međutim, ističe se da ukoliko u narednim nedeljama ili mesecima bude dodatnih odlaganja, vreme objave 5G iPhone-a će morati da se ponovo razmotri.

Uobičajeno, masovna proizvodnja se očekuje tokom avgusta (nakon probne proizvodnje u junu), kako bi telefoni bili spremni za septembarsku objavu.

Znate li da nas možete pratiti i putem Viber grupa, Facebook stranica, Instagram profila, YouTube kanala ili Discord servera? Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(benchmark)