Home Android Aplikacije Jumbo je aplikacija koja vam pomaže osigurati naloge na društvenim mrežama

Jumbo je aplikacija koja vam pomaže osigurati naloge na društvenim mrežama

Mnogobrojni bezbednosni skandali naučili su nas da velike kompanije često imaju problema kada je zaštita korisničke privatnosti u pitanju. Istina je da giganti kao što je Facebook mogu da ponude čitave serije sigurnosnih funkcija, ali se podešavanja često menjaju, što zbunjuje korisnike. Čak i kada se korisnik snađe, te sigurnost podesi na najviši nivo, socijalne platforme i dalje prate ponašanje na mreži. Jumbo je tu da te propuste ispravi.

U pitanju je popularna aplikacija koja se povezuje sa svim online nalozima, te skenira bezbednosna podešavanja, i korisnika obaveštava šta bi trebalo da promeni da bude još sigurniji. Tako korisnike provodi kroz podešavanja u okviru Facebook naloga, ukazuje mu na Alexa snimke koje bi trebalo da obriše, te na promene koje bi trebalo da napravi kada je u pitanju arhiviranje starih tvitova. Usput ne prikuplja podatke o korisnicima i ne čuva login informacije.

Nešto više od godinu dana od lansiranja Jumbo podršku proširuje i na Instagram i LinkedIn naloge, te lansira novu opciju koja blokira ad tracker-e. Pored toga što nudi veću sigurnost, ova aplikacija pravi i korak ka budućnosti poslovanja koje bi se isplatilo, ali bez oslanjanja na privatne podatke o korisnicima i reklame koje zahtevaju praćenje online ponašanja. Sa novim unapređenjima dolaze i Jumbo Plus i Jumbo Pro koji se plaćaju, pa ostaje da se vidi da li su korisnici dovoljno zabrinuti za svoju privatnost da ovu uslugu plate.

             

(pcpress)