Home Apple iOS Kako da gledate Apple Peek Performance današnje predstavljanje uređaja

Kako da gledate Apple Peek Performance današnje predstavljanje uređaja

Danas, 08. Marta 20202. godine sa početkom u 19:00 po našem vremenu, Apple održava Peek Performance događaj na kojem se očekuje predstavljanje nekolicine novih uređaja.

Klikni ovdje da se učlaniš u Balkan iOS Viber grupu

Prije svega očekuje se iPhone SE 3, odnosno iPhone SE 2022 kako je vjerovatnije da će taj uređaj nositi ime, a trebao bi posjedovati 5G tehnologiju povezivanja kao i aktuelni A15 čipset. Takođe očekuje se i iPad Air 5 sa A15 Bionic čipsetom, Mini LED ekranom, 5G povezivanjem te 4 umjesto 2 zvučnika. Pojedine glasine spominju i glavnu te širokougaonu kameru sa iPhone 13. Oba uređaja bi trebala zadržati postojeći dizajn.

Dok je navedeni dvojac u vidu iPhone SE 2022 i iPad Air 5 relativno lako prognozirati, novosti na terenu Mac računara već idu više u teritoriju nagađanja. Iz mora glasina, mi očekujemo Mac mini sa M1 Pro ili čak M1 Max čipsetom koji bi trebao nositi ime Mac Studio i prilično smo sigurni da neće izgledati kao na priloženim renderima, te Studio Display monitore, vjerovatno i iMac od 27″ i/ili 32″ koji bi mogli takođe imati Pro i Max verzije M1 čipseta. U redakciji ne očekujemo MacBook laptope i Mac Pro računare kao ni M2 čipset prije jeseni, a koliko smo dobro predvidjeli, saznaćemo za nešto više od 2 sata.

I na kraju ostaje da odgovorimo gdje možete gledati Apple Peek Performance događaj, a to su prije svega web adresa https://www.apple.com/apple-events/ te Apple YouTube kanal čiji link vam donosimo ispod teksta