Home Android Aplikacije Kako kontrolisati dijete preko telefona

Kako kontrolisati dijete preko telefona

Jedan od najboljih načina kako vaše dijete kontrolisati putem mobitela je Google Family Link za Android. Za njega do sada vjerojatno niste čuli jer nije bio dostupna kod nas, no od danas to više nije slučaj. U najnovijem ažuriranju Family Link aplikacije, ona je postala dostupna globalno, a proširena je i na stariju djecu odnosno tinejdžere.

Ovim putem možete postaviti digitalna pravila kojih se vaša djeca (mlađa ili starija) trebaju pridržavati. Tako kroz ovu aplikaciju možete kontrolirati koje aplikacije dijete koristi, koliko dugo, što instalira i uopšteno pratiti aktivnost na uređaju i na mreži.

Možete odrediti koliko dugo dijete uređaj može koristiti i koliko će isti moći biti aktivan, odnosno kad je vrijeme da ode u sleep mode. Isto tako možete i slati preporuke za aplikacije, a možete i međusobno dijeliti muziku i video snimke.

Možda najvažnija stvar u ovoj priči je lokacija. Family link omogućuje da u svakom trenutku vidite gdje se vaše dijete nalazi. Njegov uređaj će biti lociran putem GPS-a, i vama prikazan na Google kartama. Naravno, imajte na umu da GPS u zatvorenom prostoru ne radi, tako da se na ovu opciju ne možete osloniti 100%.

Google Family link aplikacija nalazi se u Google Play prodavnici, a postoji verzija za roditelje i za djecu. Kad obe aplikacije instalirate, sistem će vas jednostavno navoditi kako da ih povežete i odredite pravila.

Dakle na svoj uređaj instalirate prvu, a na djetetov drugu. Imajte na umu da za funkcionisanje aplikacije na djetetovom uređaju može biti aktivan samo jedan Google račun, dok ih vi možete imati više. Takođe, roditelj ovu aplikaciju može koristiti i na iOS uređaju, ali dijete mora imati isključivo Android.

Detalje o kompatibilnosti pogledajte ovdje.

(mob)