Home Ostalo Internet Kako poslati spam poruku

Kako poslati spam poruku

Kada redovna korespondencija putem elektronske pošte završi u spam sandučetu, to obično izazove probleme jer primalac nije vidio poruku koju je trebao vidjeti. Ali, u životu postoje i situacije u kojima imate želju da se to dogodi, tj. da onaj kojem ste uputili e-mail ne dobije vašu poruku ili je barem ne pogleda na vrijeme.

Upravo za takve situacije osmišljen je servis Straight 2 Spam, dostupan odnedavno na adresi straight2spam.com. Na njemu ćete moći preuzeti komad teksta osmišljen posebno kako bi aktivirao antispam zaštitu na strani primaoca. Ubacivanjem tog teksta u legitimnu poruku on će, gotovo sigurno, biti prepoznat kao nepoželjan i poslaće poruku direktno u spam sanduče u kojem obično završava neželjena pošta. Primalac ga, čak i ako otvori namjerno “preuređen” e-mail, neće tako lako otkriti jer je tekst formatiran da bude nevidljiv (niz posebnih znakova koji se stapa s pozadinom).

Ali potreba za slanjem e-maila namjerno u spam nije tako česta. Čemu onda ovakav servis, pitate se? Njegovi autori objašnjavaju da on može poslužiti ako, recimo, na druženje morate pozvati nekog porodičnog prijatelja ili člana porodice kojeg ne podnosite. U tom slučaju u pozivnicu mu ugradite nevidljivim “spamerskim” riječima zagađen e-mail i živite u nadi da je vaša ljubazna pozivnica završila u sekciji neželjene pošte i da je primalac neće vidjeti.

Znate li da Balkan Android možete pratiti i putem Vibera? Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(bug)