Home Apple iOS Kakve novosti donosi Apple iOS8

Kakve novosti donosi Apple iOS8

Windows Phone 8.1 je stigao, Android L nas očekuje tek krajem oktobra ili početkom novembra, ali za 8 dana stiže novi iOS. Pogledajmo šta novo donosi.

Proširenje aplikacija / Widgeti

Opcija koju Apple naziva proširenje aplikacija (App extensions) će omogućiti aplikacijama da razmjenjuju podatke jedne sa drugom, napomenimo da Android već ima ovu opciju. No ono što je još bitnije je dolazak widgeta na iOS no ne u smislu kako smo navikli na Androidu. Widgeti će se nalaziti u traci sa obavještenjima (Notification bar) i njihova funkcionalnost će biti obezbijeđena baš putem proširenja aplikacija.

ios8 01

Kontinuitet rada

Biće vrlo lako, rad koji ste započeli na iPhone ili iPad uređaju nastaviti na Mac računaru. Da li će biti mogućnost i za Windows računare? Sumnjamo. Ovako nešto bi bilo savršeno za Android + Windows PC kombinaciju.

ios8 02

Paketi

Paketi koje Apple naziva Kits, a donose npr. HealthKit, koji će služiti da poveže iOS uređaj sa uređajima za praćene zdravlja, PhotoKit koji će služiti da više aplikacija radi sa jednom fotografijom ili videom, odnosno HomeKit koji će povezati iOS uređaje sa kućnim uređajima poput pametnih sijalica, itd.

ios8 03