Home Android Telefoni Kamere Huawei Mate 40 Pro zauzele prvo mjesto DxOMark testa

Kamere Huawei Mate 40 Pro zauzele prvo mjesto DxOMark testa

Popularni sajt DxOMark je objavio svoj test kamera najnovijeg Huawei Mate 40 Pro telefona. Novi Huaweijev model je na listu ušao sa pozicije broj 1 i na testu kamera na poleđini, kao i na testu prednje kamere.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Kada je u pitanju test kamera na poleđini, Mate 40 Pro je preuzeo prvo mesto od Xiaomi Mi 10 Ultra, dok je na testu selfi kamera prestigao Huawei P40 Pro. Kompletni rezultati DxOMark testova su dostupni ovde za kamere na poleđini i ovde za selfi kamere, a izlistaćemo samo neke od najbitnijih elemenata i zapažanja koje je DxOMark zabeležio.

Huawei predstavio Mate 40, Mate 40 Pro, Mate 40 Pro+ te Porsche Design Mate 40 RS telefone

DxOMark je posebno impresioniran dinamičkim rasponom telefona, koji je širok na svim nivoima osvetljenja. To znači i da se kamere veoma dobro snalaze u uslovima slabijeg osvetljenja. Kamera na poleđini takođe nudi dobar odnos između tekstura i šuma. Autofokus je precizan i bez zastoja, dok portret mod kreira prirodan boke. Renderovanje boja je takođe pohvaljeno.

Huawei predstavio sopstvene Petal Maps i Huawei Docs

Kada je u pitanju snimanje videa, Mate 40 Pro je i u ovom segmentu na vrhu. Istaknuti su dobri detalji i nizak šum u svim situacijama. Prikaz boja je odličan, autofokus je precizan, a pohvaljena je i video stabilizacija.

Pored Mate 40 serije telefona, Huawei predstavio i Mate 30E Pro telefon

Što se tiče prednje kamere, najviše pohvala je DxOMark uputio za dobro snimanja lica u uslovima slabog osvetljenja, kao i širok dinamički raspon. Prikaz boja je dobar, a kamera je uprkos fiksnom fokusu dobila dobre ocene za mogućnost fokusiranja. Selfi video snimci imaju dobru ekspoziciju u većini uslova, dobar prikaz boja i precizan balans bele.

(benchmark)